En vårgata i stan.

Status:

Kartonger. ÖVERALLT. Trängs på 28 kvm. Kartonger och sopsäckar. En säng i mitten och där sitter jag. Väntar. Vill att det ska bli måndag nu så att jag kan få slutföra det här. Flytta.

Jobbar idag och imorgon och sen ledig 3 dagar. Skönt. En hel del städ. En hel del du. Träffa vänner. Grilla. Bilutflykt. Kärlek och vänskap, vad mer kan man begära?

M, du kommer. Ääääntligen kommer du och det gör mig lycklig. Ska bli så mysigt att få rå om varandra i några dagar. Du och jag.

Baby. Det kanske blir bra det här. Riktigt bra. Nu är det i allafall lite mer molnfritt än innan. Nu är det fritt.

Kramar E.

Ane vet.

I walked into love
I walked into a minefield
I never heard of

Old timer.



En sån här Casio vill jag verkligen verkligen verkligen ha. Är det också second hand som gäller eller ska jag punga ut ca, jag tror inte mer faktiskt, 500 kr?



Men den här lite mer grabbiga modellen är ju inte att leka med heller. Pappa, har inte du en sån här som ligger och skräpar nånstans? Om du inte använder den så vet jag någon som gladeligen tar sig an den...

Halvtaskig kopia?

Så som jag sliter är jag förtjänt av lite paus också.



Angående solisarna. Kopior. Men vill ju SJÄLVKLART ha originalen. Det ska ju va äkta vara liksom. Men har inte hittat äkta varan ännu så halvnöjer mig med billiga, fast rejäla faktiskt, kopior så länge. Ska leta runt i stadens second hand butiker tänkte jag... men det får bli  en dag då jag har tid. Vore nästan kul om jag hittade ett par brunmelerade då, tror jag.

Originalen.

Rayban - Klassiska Vintage Wayfarer Unisex  Fri frakt

Brunmelerade. Såå snygga!


Pärla.


Ane Brun - Changing of the Seasons 

Ane Brun.
Som jag längtar till hennes spelning. Men det är ännu långt kvar, den är efter sommaren. Det ska först och främst vara sommar. En härlig sommar hoppas jag, med mycket sol, värme, kärlek, vänskap,  vin, god mat, stränder, utflykter, hotellvistelser, sena nätter, ljuva mornar....


Oj.

De flyttkartonger jag hade sen innan... är nu fulla. Det är massa kvar... som inte är packat.
Hade det inte varit en vecka kvar hade jag fått panik... eller, lite har jag nog det redan... light version.

PANIIIIIIIIIIIIIIIIK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ungefär så.

Varför finns det inte kartonger så det räcker? Jo, dom tog du med dig då du lämnade mig här, här med alla mina saker. Du tänkte att dom kan väl vara bra att ha så dom tar jag med mig. Men att du hade tatt nästan alla med dig kom nu som en fin överraskning.

Men löser sig. En snäll kollega ska köra hit ett gäng.

Nu hör jag min pappa ända från västernorrland säga: men sluta gnälla och sätt fart istället!

:)

ELLER HUR?

Relaxing time.

Inte egentligen. Men det eftersökes!

Äntligen har jag i allafall gått av mina arbetspass som varit så intensiva, så tärande och jagande... Det har blivit en hel del extra pass de senaste veckorna och nu när jag har en student som jag är handledare åt tar det mer energi från mig än vanligt. Dessutom... tror inte ni förstår hur mycket elände jag ser varje dag på mitt jobb och jag försöker vara stark och "ta det", men allt mer kommer det ikapp mig och i de mest opassande situationer får jag minnesbilder från jobbet, i tanken... då jag allra minst behöver dom där och det är jobbigt, läskigt och avskyvärt. Det har kommit till en punkt då jag verkligen känner mig trött, till och med utsliten... Man kan då inte vara alla andra till lags också... Nu behöver jag lite tid för mig själv. Inte för att jag ska gräva ner mig eller nåt men måste koncentrera mig på min packning och städning nu (tjatar om det) och få lite fri tid där jag dessutom inte behöver göra någonting, inte ställa någon klocka osv... men det är bara inse att det kommer bli en stressig vecka till framför mig och sen kanske det mojnar igen...

Var två timmar på en fest vid havet ikväll, här i Limhamn, på Ön. Det var vackert att se solnedgången men sen blev det dessvärre kallt och jag tröttare och tröttare. Så nu har jag kommit hem, druckit en varm kopp choklad, värmer mig i sängen och ska snart sova.


Det nya livet.

Igen.
Det nya livet började den 20e september 2008, för att vara exakt. Det nya livet tog vid och det gamla förvaltades väl, förvaltas ännu... men det bleknar på något vis. Minnena sinar. Men det finns där. Du kommer alltid finnas där.

Det nya livet som nu tar vid är väl snarare en förlängning på det som redan påbörjades i höstas, men nu känns det som om det händer på riktigt!  Nu vill jag börja utveckla mina intressen mera, nu har jag mellanlandat länge och väl, nu tar jag nästa steg. Om jag bara får tummen ur och letar rätt på vart möjligheterna finns....

En ny stor lägenhet, en 2:a på 63 kvm, som jag ska måla och inreda så fin så fin. Har en utstuderad plan hur jag vill att det ska bli, hur det ska se ut... Framför allt ser jag nog nu mest fram emot att bara få landa i badkaret efter all stress... gasspisen ger mig kalla kårar, men ska nog klara det med.
Med cykel tar det 5 min till city, kanske 10 min att gå... det är vackra parker längs vägen, en kanal... Och så är det du. Du som nu finns i mitt liv sedan en tid tillbaka. Vi kommer bo så nära, så nära...

Inget nytt på jobbfronten ännu. Det kanske blir mer nästa vecka angående den saken... Nu är det framför allt packa och städa som gäller och någon skall komma och titta på 1:an så jag hoppas denna denna tar den! Så slipper vi dubbla hyror!

Trevlig helg/E.


Ja.


Kartongkaos.

På 28 kvm trängs kartongerna och jag. Det är trångt och svårt att ta sig fram. Jag är oorganiserad och planerar inte!
Det är en hel del kvar nere i källaren dessutom som också ska packas ner. Snart får jag börja stapla på hög och sköta detta lite bättre. Längtar som fan bort till mitt nya stora riktiga hem och närheten till allt i närheten :)
Men, även om jag längtar så är jag trött på flytten redan och väldigt omotiverad. Hade kanske hjälpt om man fick lite hjälp ;)
Jag är nog bara lat misstänker jag.

Jobbig känsla.

Jobbiga tankar kring jobb.

Vad fan vill jag jobba med? EGENTLIGEN?

Usch och fy att komma till den insikten. Kanske inte blir riktigt som jag tänkt mig nu, till hösten, det gör mig lite rädd... vill inte vara kvar, vill inte vara kvar där jag är nu. Det går bara inte.

Oh my.

Dessa dagar och dessa nätter. Lär känna dig mer och mer. När du ser på mig, precis så där som jag vill bli sedd, då är det skrämmande härligt. Skrämmande fantastiskt. Skrämmande underbart.

Allting går så snabbt nu och när drömmar accelererar (orkar inte kolla upp stavningen, kanske till o med är rätt?) då kan man inte låta bli att fångas och fortsätta hänga med, i virvelvinden. Vill att tiden ska få stå stilla nu och att det alltid får vara så här, kännas så här, men vi vet att det är lånad tid. Det är lånad tid för ingen lyckas kvarhålla magin, den där magin som infinner sig precis i början, då allt är nytt och spännande och... skrämmande.

Idag har jag en ledig dag. EN! Så ska passa på att packa lite nu. Ju mer jag gör nu ju mindre blir det sen... logiskt. Ska packa i dom två flyttkartongerna jag fått. Världens två sötaste flyttkartonger med världens sötaste bärare. Tack. Det var faktiskt en rolig present att få och väldigt välbehövlig.

/Låt det aldrig ta slut. Det här, livet.

Det gör mig så ledsen.

Då jag märker att mina vänner inte mår bra. Av olika anledningar.
Alla brottas vi med något. Något som är svart inom oss. Inte kan allt vara ljust och vackert? Inte kan allt vara enkelt och gå på räls? Nej. För då lever vi inte. Då vi lever det här livet då känns det. Det känns ibland för jävla bra, men ibland, ja då känns det för jälva dåligt. Av olika anledningar.

Hoppas berörda personer inte tar illa upp. Det är ingen som vet vem jag nu menar eller syftar på, tror jag, kanske bara de personerna som de berör. Jag nämner inga namn såklart, det är privat. Er ensak. Men då jag känner så starkt och blir gripen av era historier, då vill jag skriva... vi kan till och med generalisera det här. Det behöver inte ens handla om dig eller dig... eller dig.

Jag önskar jag kunde vara mer av en profet (dock inte med uppdrag från Gud, men lite av ett budskap skulle jag nog vilja kunna förmedla, och ju mer jag nu beskriver detta så låter det ändå inte bättre, så glöm det där med profet, det är bara högtravande och väldigt illavarsalande syn på sig själv)... Profet. Ibland undrar jag vad jag får allt ifrån.

Men.... visst kan jag känna... Jag önskar jag kunde påverka mera, att mina ord vägdes in och hjälper. Att ni skulle kunna finna kraften i det jag gått igenom och inse styrkan av att ha lämnat det bakom sig. Det handlar om separationen från en annan människa som man trots allt, älskar, älskade... Det går över med tiden. Det gjorde så ont. Då. Men det handlar även om separationen från ett sjukdomstillstånd, en ätstörning, en snedvriden kroppsuppfattning. Visst kommer jag alltid ha en störd syn på mig själv och synen kring mat, men det är mycket bättre nu än vad det har varit. Jag har valt att bemästra det. Jag har valt att njuta mera nu.

Mina vänner. Jag är med er i tanken och kanske inte vet allt, men tror att jag vet lite i allafall, om vad ni går igenom. Hoppas av hela mitt hjärta ni ska finna styrkan att ta er ur det svarta. Försök finna ljuset och det som gör livet så jävla bra. Försök att finna er själva i allt det här. Det är inte någon som helst mening att spilla mer tid nu. Ta hand om er. Det är bara ni själva som kan ansvara för era handlingar. Ta hand om dig själv. Vem är du och vad vill du? Tänk på det.

All kärlek / E.


Ett litet hus vid havet.

Till det lilla huset vid havet vill jag ta med dig. Där kan vi sitta på punchverandan med ett glas vin. En arm om min hals. Spanar ut på havet, en båt långt borta i horisonten. Klippor och vass. En sprakande brasa och en varm säng som väntar på oss där inne. Ett litet hus vid havet där vi bara får vara. Där vi kan vara vi. Där inget stör. Där ingen stör. Ett litet hus vid havet där kärlek kan gro och en mage bli stor. Hon ska heta Greta, ja, om det blir en hon.


Twin peaks har dammats av.

... watching Twin Peaks.
Agent Cooper

Förresten!

Jag och min vän Robert dammade av Twin Peaks ikväll! Såg piloten och har allt det andra kvar. Tror inte ni förstår hur underbart det var att återse agent Cooper och co. Det är en fantastisk serie och vi har många avsnitt kvar att avnjuta! Med vördnad och respekt och med stor stor skräckblandad förtjusning kommer vi se hela serien i följd innan denna sommar nått sitt slut. Sommarnätter och myspysrysare är bland det bästa som finns.  


The reader, igår.

En film helt i min smak. Den där Kate Winslet är begåvad, det är hon.
Filmen var vacker, skådespelarna agerade väl, kärleken passionerad och hemligheten stor. Mycket fint att läsa för någon så där... så som dom gör i filmen. Jag ska åka och läsa för någon ikväll tror jag. Att läsa högt är underskattad. Det är väl bra mycket mysigare att släcka ner, tända lite levande ljus, krypa ihop och läsa högt för varandra. En TV som stör stängs av. Brusande trafik utanför fönstret stängs ute. Bara du och jag kvar... och lite läsning.

Samklang.

Konsten att finna dig
Konsten att fånga dig
Konsten att få dig att vilja stanna kvar
Konsten att få mig att vilja stanna kvar

Föreningar
Harmoniseringar
Samvaro

Tillhörighet
Varaktighet
Exakthet
Närhet
Ödmjukhet

Samklang

Och slutligen; Evighet?

Fler.

Det finns ju en uppsjö av vackra träskor och dessa modellerna/kulörerna vill jag också ha, även om det kanske räcker med ett par?

Trätofflor Fläta
Lack.

Träskor Roses
Rosor. Så jag =)

Peep toe Super High
Swedish hasbeens. Dyrast.

Älskar mina nya clogs.



 
Från Moheda såklart.

RSS 2.0