Hemma och tankar kring loooove.

Jag blev hemma ikväll. Tyvärr! Önskar jag vore och såg bra film med polaren Robban istället. Men redan imorse kände jag ju mig risig, otroligt obeskrivligt trött! Det är nåt på gång, jag känner det! Huvudet dunkar och halsen svider. Fan!
Så efter mötet på jobbet som var intressant och trevligt (fick prata av oss och det var även härlig tårta) var jag ännu mer matt än imorse och åkte hem och sov en stund. Nu har jag hoppat i mysisarna och ser en film jag inte är upplagd för, CHARLIES WAR... men den ska lämnas tillbaka imorgon på videobutiken så måste ju se den ; )

Trevligt att se Linda som dessvärre behövde sticka till sitt jobb! Var mer sugna på en shoppingrunda, men tyvärr tillåter inte landstinget det på arbetstid.

Jag är ju en tänkare, det kan man inte komma ifrån. Det är bra att tänka men inte bra att grubbla. Nu grubblar jag inte, nu tänker jag i olika banor bara. Andra banor, nya banor. I ensamheten och i det här tillståndet som singel får jag en annan typ av tankar och inga jobbiga relationstankar =)

Ämne: Kärlek
Funderar en del på kärlek. VAD kärlek är! Vad som får oss att bli kära i en man eller kvinna.
Pratade med Linda om det här idag, att vi har ju oftast en bild av hur vi vill att vår man ska vara, se ut och kanske till och med vad han ska jobba med. Det kan vara väldigt detaljrika beskrivningar man har i sitt huvud, allt från hårfärg, skäggig eller inte skäggig, klädstil, sättet han för sig på, hur han pratar, hur han uppvaktar. Det är kriterier, en hel drös av krav helt enkelt! MEN kontentan i detta är, tror jag, att när man möter någon och en attraktion uppstår, då är det oftast inte de där attributen man trott man faller för som man faller för. När kärleken slår till med full kraft och vi inte kan värja oss, då är det en dragningskraft till varandra som personer som skett. Dragningskraften är oundviklig och det kan vara den du minst anar som du blir förälskad i. Det är då du inte söker kärleken som den kommer till dig och just därför tror jag att det är den du minst anar som du kommer bli förälskad i. Han har kanske inte dom där skorna du önskat eller jobbar som skådis eller författare (ja exempelvis) utan han är någonting helt helt annat än du någonsin kunde drömma om. Han blir föremål för din kärlek för att just han är rätt för dig och detta trots att han inte ser ut som du föreställt dig att han ska se ut.

Framför allt har jag listat ut en sak, när kärlek råder ska det vara värme, ödmjukhet, omtänksamhet, passion, närhet, vänskap och tryggt.

Hoppas vi alla finner kärleken! Nödvändigtvis inte den vi söker ; )

Jag har en god vän i åtanke när jag beskriver kärleken så här. Jag tror hon förstår vad jag menar även om det som vanligt blir en del blurr då jag ska formulera mig!


Sony cybershot!

All I want for christmas is youuu!

Idag torsdag.

Somnade sent och sov oroligt inatt, var nåt som ramlade ner i "köket" och då vaknade jag såklart. När jag steg upp imorse såg jag att det var ett sugproppshänge som tappat suget och ramlat ner. Känner mig trött och det kommer alltid efter då man jobbat intensiva arbetspass. Skönt med tre lediga dagar nu.

Ska snart ta en skön promenad in till stan och träffa Linda för en frukost! I eftermiddag är det handledningsmöte på jobbet, det vill säga vi i vårt arbetsteam träffar en psykolog gemensamt och ventilerar allt som händer på jobbet och hur man tänker kring det här med döden som hela tiden drabbar våra patienter och anhöriga - och så även oss i personalen. Att jobba så nära döden är svårt, det väcker såklart mycket tankar och jag känner redan nu att jag vill söka mig till en miljö där jag även ser pigga och glada patienter och att dem även kan friskförklaras och skrivas hem! Detta är inte den ständiga sökaren inom mig som gör sig påmind, hade gärna varit på en arbetsplats en längre tid nu och bli varm i kläderna, men tänker inte börja min "karriär" med att utplåna mig själv alldeles.
Vikariatet räcker till den 1 mars och det är skönt att det är just ett vikariat, för då känner jag mig mer fri att göra vad som faller mig in =)

Ikväll har Robban utlovat skräckfilmer, lite försmak till Halloween. Läskigt och härligt på samma gång med skräckfilmer! Såna gånger är det inte kul att komma hem till en tom lgh och sova själv, är lite harig av mig!

Och M, jag tänker på dig och saknar dig! Vi ska verkligen försöka ses snart! PUSS!



M!

Vart ska jag börja?

Ni som följt mig på vägen vet att detta är inte den första bloggen jag skriver i, det är nog den femte snarare. När jag avslutat de andra bloggarna har det varit impulsivt gjort men även rättfärdigat! Jag har behövt lämna dem för att ge mig själv lite andrum eller vad man ska kalla det.
Nu är en ny blogg igång och var den förra mörk och sorglig pga separationen jag gick igenom så ska jag försöka lova att denna ska vara precis raka motsatsen. För nu har saker och ting börjat hända. Inom mig sker någonting jag nästa inte kan kontrollera! Jag är så GLAD att jag snart spricker! Jag har hittat mig själv igen, jag har med ens förstått vem jag är och vad jag vill. Det är såå skönt att bo ensam och få göra allt i min takt, göra vad jag känner för och när jag vill och hur jag vill. Det är tungt på mitt nya jobb men fritiden är långt ifrån tung, så det väger upp. Jag inser att jag har en hel del vänner här i skåne och det känns så roligt att ha återfunnit gamla kära vänner.

Livet är verkligen märkligt. Man lever på en plats, man lever med någon och tror att det är precis SÅ det ska vara. Något gnager i en, det är inte helt bra, man har sprungit länge i ett ekorrhjul. Och så tar man tag i sig själv, ruskar om sig själv riktigt ordentligt och säger högt till sig själv: Hörru bruden, det är du och bara du som kan göra någonting åt din situation! Vet du att du kan ha det bättre, vara en gladare person och vet du att du är värd mer än så här, ja gör då för f-n någonting åt det!

Jag lyssnade. Bruden var jag och jag lyssnade.

Jag säger nu inte att jag funnit allt det jag vill, inte på så kort tid, men redan nu är jag ÖVERTYGAD om att jag gjort det rätta för mig och jag är lycklig av den anledningen. För första gången på länge är jag stolt över mig själv. Och det är häftigt hur livet kan ta en sån vändning och att jag nu lever ett liv jag aldrig fått uppleva om jag stannat kvar... och då har jag bara bott här lite mer än en månad! Jag är pirrig av förväntan över det som väntar mig. Hösten och vintern välkomnas.

Jag har så mycket att berätta och jag ska försöka uppdatera ofta!!!

Jag är på plats. FRID.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0