GOD JUL!

Smiter in och hälsar GOD JUL!
Dagarna rullar på, omlott jobb, omlott ledig. Mor och far är på plats i skåne, trevligt!
Det blir alltså en jul i skåne i år... för första gången i mitt 28 åriga liv... inte den sista gissar jag. Hoppas jag!
Men nästa jul hoppas jag verkligen att jag bor lite större, då ska jag bjuda på en hejdundrande julmiddag! Ett löfte!

Idag blir det matförberedelser... som sig bör... och kanske lite span på REAN som redan börjat. Skönt med en helt ledig dag i allafall.

Önskar er som tittar in en GOD JUL och ta hand om er och era nära och kära. Njut denna tid då familj och släkt är samlade.

Puss och kram på er!

Always on the run.

Undra hur länge jag kan "hålla mig i skinnet" denna gång? Syftar på min obestridda känsla av att vilja flytta hela tiden...
Jag var ju faktiskt lite mer än 4 år på samma ställe sist... Rekord. Innan dess var det många turer... Stockholm, Österlen (låter mer romantiskt än orten jag bodde på), Sundsvall... Och några turer fram och tillbaka. Jag trivdes ju till en början i Karlskrona, men det var pga det som drog mig dit. Efter ett tag krympte allt och det började ta stryptag på mig och framför allt började sidor hos mig själv försvinna! Det är fruktansvärt. Jag är så glad att jag idag är här där jag är för här är jag ju jag. Jag lever ännu inte helt och hållet det livet jag vill... det är många saker som jag fortfarande drömmer om... men i det stora hela är ju det här ett bra liv. Jag klagar inte.

Till saken hör den, att när jag bodde i skåne förra vändan trivdes jag också väldigt bra här. Känner mig på nåt märkligt vis HEMMA här. Det är någonting med luften tror jag. Här kan jag andas så bra, hihi...
Jag känner rent spontant att jag faktiskt kan komma att bli kvar här nu. Även om andra storstäder som Göteborg och Stockholm också lockar. Men jag känner ändå på mig att jag nu blir kvar här. Det hänger lite på vart vidareutbildningar finns förstås... måste kolla upp om den utbildningen jag vill gå finns i Malmö eller Lund.

Igår var jag på julfest på jobbet, på dagen! Undrar varför det var på dagen egentligen?? Det har jag glömt att fråga. Det bjöds på italiensk buffe. En del gott men tyvärr mycket rå fisk och paté... hmm... Tur det fanns choklad!
Jag och L drog sedan till Ikea och trodde vi skulle mötas av många fler köpgalna kunder än vad vi gjorde. Det var lugnt och skönt. Vi var snabbt klara och hittade det vi skulle... hittade även en taklampa (trodde jag)... vill ha bruna , vinröda och mörklila färger här hemma och så fann jag denna tjusiga mörklila plyschskärm och jag blev mycket besviken då det visade sig att skärmen ska stå på en fot... inte hänga i mitt tak... nåväl, letar vidare... Sen blev det bussen till stan igen och thaimat hemma hos L och mötte upp boysen där. Vi åt oss mätta och började kolla på en kass film, Tropic thunder (tror jag den hette)... inget att ha, även om en del av parodierna på tidigare filmer var lite roliga... Efter detta åkte jag hem och började rensa bland alla mina smycken (ja det är mina smycken som är min förmögenhet... plast är väl bra skit?)... då ringde N och tvingade mig tillbaka till stan igen! Det var bara att rouga kinderna, dra på sig kjolen och sticka in till stan igen. Där väntade kinky lucia firande på klubben Inkonst. Det var ett vackert luciatåg där lack och läder fått sätta sin prägel... Vi kände oss väldigt ovanliga bland alla andra som var enade i denna kinky feeling. Det var trevligt men vid 3 räckte det för mig.

Idag hade jag tänkt åka in till stan och fixa lite ärenden men har faktiskt prioriterat MIG SJÄLV och har haft en mycket njutbar dag hemma med skön musik, städat, fixat, donat... Börjat kolla på filmen Det stora blå och har halva kvar. Ska se den andra halvan nu tror jag, men först koka mig lite kaffe!

Ok, lite till... Någon tycks se mig, som ingen annan sett mig. Någon tycks förstå mig, som ingen annan förstått mig. Precis så känns det faktiskt. Kanske låter högtravande, men det är verkligen en tillfredsställelse i att bli sedd och förstådd för den jag verkligen är. Ingen tillgjordhet, this is me. Jag känner ju i och med allt jag gått igenom (låter som det är fruktansvärda saker, det är det inte, men det var tillräckligt...) att jag har hittat rätt på mig själv igen, JA jag tjatar om detta, men det är ju verkligen så! Och att då möta någon i denna vevan som SER mig, HÖR mig... det är fint. Idag är det så i allafall. Och idag tänker jag tillåta mig att njuta av denna känslan...

Njut er lördag och Lucia!

Ok, nu är det så här.

Coldplay kommer till Stockholm i augusti 2009.
Mina husgudar.
Jag måste ju gå. Jag måste ju det.
Biljetterna släpptes igår.
Kom igen nu!

För övrigt i konsertväg hade jag tänkt gå på Anna Ternheim här i Malmö i februari och Depeche Mode till sommaren hade ju inte heller suttit fel...  De spelar dels i Sverige, på Arvikafestivalen, och dels i Köpenhamn. Har inte de exakta datumen i huvudet.

Centralstationen Sholm.

Om en timme går tåget tillbaka till Malmö. Stockholm är bra, Uppsala är bra, men Malmö är bäst!
Det är ju härligt att det får kännas så. Saknar Malmö nu när jag inte varit där på några dagar. Men idag är första gången på länge som jag faktiskt känner lite vånda inför att gå till jobbet imorgon... Förra veckan var tung och jag är inte riktigt form, på väg att bli förkyld tror jag, och jag orkar inte med något tungrott denna kommande veckan också. Det hade varit skönt med en hel vecka ledigt faktiskt! Bara åka iväg, till ett varmt land kanske, njuta, ha det skönt och bara vara. Slippa vara fången av tiden och njuta av den tid som är utan en klocka som riktmärke!

Den här helgen har varit mycket trevlig! Återsett tre gamla barndomsvänner! Och min gamla kursare Anna! Många skratt åt minnen... tänk hur vi en gång var och tänk hur bra vi nu har blivit hehe...
Helgen har även gått i ätandets och drickandets tecken och det är ju så härligt med all mat och dryck som finns men jag tror det får räcka med vissa saker nu, på ett tag!

Min kropp besitter en längtan... Det kan vara mysigt att vila i längtan... men även väldigt väldigt frustrerande. Puss.

Jag har en webcam.




Lyssnar... I finished with my man, cause he couldnt help me with my mind.

3 dec.





Vart är julstämningen? En del tycks redan mysa på riktigt ordentligt och ser julen närma sig med glädje.
Jag känner ingenting ännu. Åt en lussekatt idag, och? ingenting! Mina julkänslor är undangömda långt ner i fotsulorna tror jag. Och så adventsstjärnan i fönstret då, som hänger snett och som bara bråkar med mig och vägrar ändra riktning. Ska köpa en amaryllis, en vit vill jag ha, och en hyacint, för då kommer det kanske kännas som december månad och längtan efter jul kryper fram?!
Men det hänger nog samman med att jag KANSKE ska jobba dessutom,  på självaste julafton... men det vet jag inte än. Vill veta snart! Så jag kan planera lite...

Och inte en enda julklapp är inköpt... Vad är det med mig i år? Fast å andra sidan, det är faktiskt BARA 3 december... inte den 23:e...Vill finna lite inspiration till att handla först, innan jag ger mig ut bland alla köpgalna på stan, och framför allt komma på nåt BRA som mina nära och kära ska få inslaget i paket av mig.


Önskar du dig nåt särskilt så berätta gärna det! Lite tips behövs då min fantasi är urusel...


RSS 2.0