Underbart.

Valborg och solen skiner. Det kommer bli en fantastisk dag här i Malmö! Träffas i solen och bara ha det skönt. Tänk vad fina vänner jag har hunnit lära känna här på så kort tid. Det är kul! Saknar förstås mina gamla vänner jättemycket, ni som inte bor här, men vad göra? Ni tycks ju inte vilja flytta hit så...

Trevlig helg!

Bitterljuva melodram.

Kanske jag tycker om det... kanske det är det som gör det åtråvärt?

Idag styrkekram av kollega. Igår styrkekram av dig.

Styrka?

Stärker det?

Jag har valt det själv. Lite du. Men mest jag själv.


1 blir 2.

Inköpslista:

Köksbord
Stolar
Matsalsbord
Mattor
Tavlor
Soffa
Fåtölj
Målarfärg
Roller
Tyger
etc.
etc.

Jag ska få större! ! !


Musik.

You and me baby...

Lockas mer och mer lika mycket som  viljan att  ta avstånd mer och mer också växer... här och nu... Detta kommer sluta bra, nej det kommer inte sluta bra. Det kommer bli fantastiskt, nej det kommer gå åt skogen.

I allafall.
Det är underbaaaaaaaaaart väder här i Malmö och ikväll blir det grillpremiär! Jag går som på moln av många anledningar och jag längtar tills jag kan berätta om det som gör mig glad. Men, det är för tidigt ännu.

Vackert.

Det var längesen solnedgången var så vacker.
Det var längesen det kändes så äkta, någon som menar vad han säger den här gången?
Det var längesen det var någon som höll om mig, i solen, i månen, vid havet. Vackert.
Det var längesen någon ville dela varje dag med mig. Dela stunder, leenden, kudde och tandborste!
Det var längesen nu och därför är det främmande, skrämmande, lockande, ovisst, säkert, osäkert.

Du gör denna vår värd att minnas.

Uppsala.

Var bra.
Festen lyckad.

Detta är på något vis min syster. Allt vi gått igenom. Du och jag.



Det var jag som vann.

DET ÄR MED STOR STOR ÖVERTYGELSE ATT JAG ÄR VINNAREN I DETTA SPEL. SPELET OM LIVET OCH KÄRLEKEN. JAG VAR DEN SOM VANN. DU FÖRSVANN. OCH DU OCH DU. DET VAR JAG SOM VÅGADE. OCH VANN. JA DET HETER JU SÅ.

GÅR FRÅN KLARHET TILL KLARHET. DET HAR VARIT LITE FOKUS PÅ DET SOM HAR VARIT, DET SOM BLEV, I HELGEN. DET BLIR VÄL SÅ ANTAR JAG, DÅ MAN MÖTER DE GAMLA OCH NÄRA OCH KÄRA. DOM SOM KÄNNER MIG. BRA. BÄTTRE.

JAG ÄR ÖVERTYGAD OCH SÅ JÄKLA GLAD. IGEN. INSER MITT VÄRDE. INSER MIN DRIVKRAFT OCH ALLT JAG VILL GÖRA SOM DU ALDRIG HADE LÅTIT MIG GÖRA. DU VAR BRA. MEN DU VAR INTE BÄST FÖR MIG. JAG ÄR BÄTTRE SJÄLV. JAG MÅR JU BÄTTRE NU. UTAN DIG. MEN VISST KAN JAG SAKNA DIG. DET SOM VAR. EN ENHET, EN SYMBIOS, ETT LIV IHOP. DU OCH JAG. SÅ MÅNGA ÅR. MEN NU ÄR DET SLUT. JAG LEVER, NJUTER, KÖR PÅ. TÄNKER INTE ÅNGRA MIG.

TROR MITT NUVARANDE ARBETE GER MIG ETT NYTT SLAGS PERSPEKTIV PÅ LIVET I HUVUDTAGET. MÅNGA SÄGER; VAD SVART OCH DYSTERT! JA MÅ SÅ VARA. MEN JAG ÄR INTE SVART OCH JAG ÄR INTE DYSTER. JAG ÄR JU GLAD. JAG ÄR JU LYCKLIG. JAG TAR JU VARA PÅ VARJE DAG NU. VARJE ÖGONBLICK OCH VARJE CHANS. JAG SER PÅ MIG SJÄLV MED ANDRA ÖGON OCH JAG SER PÅ ER ANDRA MED NYA ÖGON. NI SOM INTE VÅGADE. NI KANSKE ÄR FÖRLORARE? ELLER SÅ KANSKE NI OCKSÅ VINNER? DET VET JU INTE JAG, DET ÄR JU INTE MIN SAK. JAG VET BARA VAD DETTA GJORT FÖR MIG OCH HADE JAG KUNNA GÖRA MER REKLAM OCH PROPAGERAT FÖR DETTA SÅ HADE JAG GJORT DET. OK, NU GÖR JAG DET, LITE SOM EN HEJARKLACK-RAMSA ELLER NÅT.

VÅGA VARA SJÄLVSTÄNDIG
VÅGA FINNA URKVINNAN INOM DIG
VÅGA NJUT AV DET SOM TILLFREDSTÄLLER DIG
VÅGA LEVA IDAG, INTE IGÅR, INTE IMORGON, IDAG

VÅGA LITE MER.

Om.

Om folk hade vetat vad jag tänkte på hade dom tyckt att jag är s t ö r d då?
Om jag inte vänt ryggen till och valt min egen väg hade jag varit lyckligare än vad jag är idag, då?
Om den tredje dryga tjejen (ja jag var en av de tre dryga) på visningen inte varit där hade jag fått lgh då?
Om jag fortsatt skriva då jag skrev en massa hade jag varit författare då?

Om du inte redan vore upptagen skulle det vara du och jag då?
Om jag hade åkt åt rätt håll hade jag varit mindre åksjuk då?


Tur eller otur?

Var det tur eller otur att jag mötte dig?
Kommer du ge mig lycka eller olycka nu?
Kanske vi låtit det gå för långt redan men det är inte mitt ansvar. Eller, det är klart att jag har ansvar, men bara över mig själv. Det är mig själv jag måste tänka på nu. Men jag tänker ju även på dig. Det är glädjens dagar och väldigt fina dagar. Det är fantastiskt, varenda gång är det fantastiskt då kärleken drabbar en. Förälskelsen. Den kommer då man minst anar det och jag är nog väldigt mottaglig. Jag vill ju inte vara ensam, det vet jag. Men varenda gång jag tänker att NU ska jag vara ensam, ja då händer det ju... Du är speciell och du är fin. Men är det värt det i slutändan? Du är ju faktiskt inte bara min. Du är en delad man.

Omjagalltidvoresånhärdåvoredetbra.

Suttit i solen och flämtat. Så varmt. Så in i norden varmt!
Om möjligt fler fräknar.
Kaffet smakade underbart.
Boken lästes halvdant.
Sms distraherade mig men gjorde mig glad. Kändes fint på nåt vis.
Satt där vid bron, som så många ggr förr... ja det heter ju så, men så många ggr har jag faktiskt inte suttit där. Men satt där vid bron och fantiserade. Kanske svaret finns på andra sidan brofästet. Kanske det är den där förbaskat vackra långa bron som ska ta mig över till det jag drömmer om. Haha, danskarna och Danmark... vad är det med mig och min kärlek till Danmark?

Det bor en kille i mitt hus som går på musikhögskolan. Det är fantastiskt att ha honom som granne. Han spelar inte bara ett instrument, han spelar flera! Han förgyller trapphuset med sin skönsång då han städar vår trapp. Nu har han sitt fönster öppet ut mot gatan precis som jag och ljuva toner från klarinetten strömmar ut. Han är musikalisk som få och jag lyssnar i hemlighet...

Knoppar.

Det gör ont när knoppar brister. Karin Boje va?
Nu blommar det, så gått som, i full blom där ute. Knoppar som brister alltså? Men jag tror inte det gör ont.
Varenda människa, varenda husdjur, ja alla alla jag ser, ser nöjda ut. Nu när solen skiner.

Det har varit fantastiska dagar och den trevligaste påsken på länge. Det har varit mycket utomhusaktiviteter och fräknarna poppar fram likt missiler... vad fick jag det ifrån?

Idag snurrar tvättmaskinerna och jag tror jag håller mig hemma, har varit full rulle i så många dagar att jag nog behöver det. Kokar nog lite kaffe och tar med mig Jack ner till havet, där kan vi mysa han och jag. Ja, boken. Har lovat att läsa den nu och om en månad blir det jämförelse med andra.

Har flera ggr idag fått titta i almanackan om det verkligen är tisdag och att jag verkligen är ledig en dag till. JA det är tisdag! Jag är snurrig i knoppen och matt på nåt vis. Men sprallig, glad och förväntansfull. Det ges och fås en massa kärlek mellan människor nu och det är så härligt och det gör en så lycklig. Men som alltid finns det hinder som skall prövas och det går inte annat än se det som en nutidhistoria. Vem f-n vet något om framtiden? Känns i allafall som om min är fruktansvärt oviss på så många plan...

Fre-måndag är jag iväg och träffar gamla kamrater i Uppsala och Stockholm, det kommer bli fantatstiskt!

Ljushuvud.

Spelar ingen roll VAD det var som fick upp ögonen på mig! En händelse idag... och en sak (flera saker) gick verkligen upp för mig då och jag känner:

LEV NU
NJUT NU
TÄNK INTE SÅ J-A MYCKET
AGERA
SE TILL ATT ALLA DINA SINNEN BLIR TILLFREDSSTÄLLDA
UMGÅS MED LIKASINNADE
ÄT DET DU TYCKER OM
DRICK DET DU TYCKER OM (OK, MED LITE MÅTTA DÅRÅ)
RÖK IBLAND (MEN BARA IBLAND OCH GIVETVIS BARA CHOKLADCIGARETTER)
TRÄNA NÄR DU KÄNNER FÖR DET
LEV LEV LEV LEV LEV LEV LEV LEV


Innan det är för sent och innan någon annan hinner före och gör det där som du borde ha gjort för länge sen men nu är det för sent för någon annan hann först och vissa saker har man första tjing på så enkelt är det och vi kan inte göra någonting åt det inte ett skit kan vi göra något åt det då det är för sent så lev för tusan lev!!!


Högtid.

Solen skiner.
Långfredag.
Solen skiner och jag vill dela den med dig.
Nu vill jag inte göra detta ensam längre.

Jamen nu är det vår.

Jag tror verkligen att jag är en sån som är beroende av ljuset. Min insida är så mycket ljusare när det är ljusare där ute. Det är skillnad. Jag är glad, jag är sprudlande, jag är peppad, jag är taggad, jag är sugen, jag vill mer, jag kan mer, jag törs mer. Jag mår bra helt enkelt. Det är en bra tid nu. Sinnesrikt och sinnesro. Denna helgen är det påskhelg och vi som bor här men som inte har familjerna i närheten ska ordna påskfest. Tror det blir en händelserik helg och jag är  l e d i g! Det är också någonting man mår väldigt bra av, att vara ledig ; )

Vårkänslor.




Dialektalt.

Skånska är inte vackert.
Norrländska är både charmigare och finare.
Här nere heter jag Äilin.
Där uppe heter jag Elin.
Jag heter Elin.

Men jag diggar skåne på så många andra vis så får helt enkelt acceptera.


RSS 2.0